Egyszerű, kiadós és olcsó: Cukkinis rakott csirke, a tökéletes vasárnapi ebéd

Egy jó rakottas mindig megállja a helyét a hétvégi családi ebédeknél.

Cukkinis rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 db cukkini
  • 6-8 szelet húsos szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • fél kg krumpli
  • 1 pohár tejföl
  • 15 dkg sajt
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat alufólia alatt, sóval és borssal fűszerezve, 180-200 fokos sütőben puhára sütjük. Eközben megpucoljuk, karikákra vágjuk a krumplikat és a cukkinit, majd sós vízben külön megfőzzük a zöldségeket. Megpucoljuk, és szintén karikára vágjuk a vöröshagymát. Ha a csirke megsült, a krumpli és a cukkini pedig megfőtt, egy tepsibe rakjuk a szalonnacsíkokat, erre a vöröshagyma-karikákat, majd a főtt krumplit és a cukkinit is rárétegezzük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük a zöldségeket. A cukkiniágyra pakoljuk a csirkehúst, megkenjük az étel tetejét tejföllel, és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a tejföl és a sajt szépen megpirul.

További két rakott ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!