Egyszerű, kiadós és olcsó: Cukkinis rakott csirke, a tökéletes vasárnapi ebéd
Egy jó rakottas mindig megállja a helyét a hétvégi családi ebédeknél.
Cukkinis rakott csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 db cukkini
- 6-8 szelet húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- fél kg krumpli
- 1 pohár tejföl
- 15 dkg sajt
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat alufólia alatt, sóval és borssal fűszerezve, 180-200 fokos sütőben puhára sütjük. Eközben megpucoljuk, karikákra vágjuk a krumplikat és a cukkinit, majd sós vízben külön megfőzzük a zöldségeket. Megpucoljuk, és szintén karikára vágjuk a vöröshagymát. Ha a csirke megsült, a krumpli és a cukkini pedig megfőtt, egy tepsibe rakjuk a szalonnacsíkokat, erre a vöröshagyma-karikákat, majd a főtt krumplit és a cukkinit is rárétegezzük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük a zöldségeket. A cukkiniágyra pakoljuk a csirkehúst, megkenjük az étel tetejét tejföllel, és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a tejföl és a sajt szépen megpirul.