Barackos túrógerinc: Egy könnyed édesség, ami 30 perc alatt kész!
Sütnöd sem kell, és gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészítheted.
Barackos túrógerinc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 50 g zselatinpor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 6 dl tej
- 5 db felezett konzervbarack
- 3 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd a túrót áttorjuk, és óvatosan hozzáadjuk a masszához. A zselatinport 2 dl tejben feloldjuk (nem forraljuk), egy kicsit hűtjük, végül a megmaradt tejjel együtt a margarinos-túrós keverékhez adagoljuk. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és ebbe öntjük a masszát, amit egy éjszakára hűtőbe teszünk, hogy megdermedjen. Másnap a formából kiöntjük, a fóliát leszedjük róla, és felszeleteljük.