Vargabéles

A túrós sütemények közül a vargabéles nem csupán az egyik legfinomabb, de elkészítése sem túl nehéz.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 5 db egész tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag előhűtött réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk két kivajazott jénai edényt. Sós lobogó vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük, és a vajjal elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot, valamint a mazsolát, összekeverjük a villával összetört túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel. A langyosra kihűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába. A kivajazott jénai edényt kibéleljük a réteslappal, amit megkenünk vékonyan olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik. Ráhintjük a túrós tölteléket, amit beborítunk a maradék réteslapokkal. 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Ezt is ajánljuk: Túrós kókuszgolyó - Katt ide!

Oldalak

Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.