Vargabéles
A túrós sütemények közül a vargabéles nem csupán az egyik legfinomabb, de elkészítése sem túl nehéz.
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti tészta
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 5 db egész tojás
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag előhűtött réteslap
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 dl olaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk két kivajazott jénai edényt. Sós lobogó vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük, és a vajjal elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vanília kivonatot, valamint a mazsolát, összekeverjük a villával összetört túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel. A langyosra kihűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába. A kivajazott jénai edényt kibéleljük a réteslappal, amit megkenünk vékonyan olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik. Ráhintjük a túrós tölteléket, amit beborítunk a maradék réteslapokkal. 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ezt is ajánljuk: Túrós kókuszgolyó - Katt ide!