Márványpuding tortácskák
A puding már önmagában istenien finom, de ha egy ilyen különleges desszertet készítünk belőle, akkor ez hatványozottan igaz.
Hozzávalók
A vaníliás pudinghoz
- 1 tasak vaníliáspuding
- 4 dkg cukor
- ½ liter tej
A csokoládé pudinghoz
- 1 tasak csokoládépuding
- 5 dkg cukor
- ½ liter tej
Elkészítés
A mini pudingformákat kiöblítjük hideg vízzel. A pudingokat a tasakon lévő leírás szerint készítjük el. Először a vaníliaízű pudingot főzzük meg, majd rövid időre félretesszük. Ezután elkészítjük a csokoládé pudingot is. A még forró vaníliaízű pudingot átkeverjük, és félig töltjük vele a pudingformákat, majd a csokoládé pudingot is azonnal ráöntjük. A márványszerű hatás eléréséért a pudingrétegeket egy süteményes villa segítségével, körkörös mozdulattal megkeverjük és legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláshoz a kihűlt pudingot a formából egy tányérra borítjuk, és ízlés szerint kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal díszítve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Sajtos-sós stangli - Katt ide!
Fotó: glogster.com