Ki ne dobd a karácsonyi maradékot: Megmutatjuk, mit készíthetsz belőle!

Ünnepi ételekből vadiúj fogások.

Zöldséges rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg hús (pulyka, csirke, sertés, kacsa, liba)
  • 2,5 dkg zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 15 dkg rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst a szokásos módon elkészítjük. Egy másik lábasban a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk a zsíron és beletesszük az áttört fokhagymát is. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd visszatéve, rádobjuk az apróra kockázott paprikát és paradicsomot. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzákeverjük a kicsontozott, felkockázott húst, majd összeforgatjuk és összesütjük az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de azt mindenképp vegyük számításba, hogy a karácsonyi hús már alapból fűszeres. A húsos-zöldséges raguhoz adjuk a párolt, lecsöpögtetett rizst és alaposan összekeverjük. Ha kész, megszórhatjuk felaprított metélőhagymával és finomra vágott petrezselyemzölddel.

Mutatjuk, mit készíthetsz a megmaradt halból, lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak