Add meg a módját! Így igazítsd a terítéket az ünnepi menühöz

A gyorsételek és a házhoz rendelés korában kissé a háttérbe szorult az asztalterítés szép hagyománya, ám egy jól sikerült hétvégi ebéd vagy randivacsora hangulatát a tálalás emeli ki a hétköznapokból. És még csak nem is kell rá túl sok időt fordítani, ha megfogadod néhány tanácsunkat! (x)

Mindennek megvan a maga helye

A tálalás akkor lesz egyszerre elegáns és praktikus is, ha rendelkezésünkre állnak a megfelelő eszközök. Ha például többfogásos ebédre, vacsorára készülsz, a lapos és mélytányér mellett jó, ha van a kedvenc készletedhez passzoló levesestál, előételes és salátás tányér is. Utóbbi azért is fontos, mert a saláta ma már nem csupán savanyúság, mint azelőtt, hanem önálló fogás is lehet.

Saláta, steak, latte? Egyedi eszközökkel készülj!

Az evőeszközöket is érdemes a menü típusához összeválogatnod. Steakhez például élesebb késből és egyedi villából álló készlet dukál. A desszertvilla és -kanál mellett a divatos latte (tejeskávé) elfogyasztására is gondolj, speciálisan hosszú nyelű kanalak beszerzésével.

Az elegáns asztal hagyományosan fehér, amely elsősorban a terítő és az étkészlet színére utal. Ezzel harmonizálnak az asztaldíszek és a szalvéta. Így a legpraktikusabb, ha fehér porcelánszettet vásárolsz, mert azt sokáig használhatod, és a cserélődő színes abroszokhoz is mindig passzol majd.

Több poharat is kitehetsz egyszerre: legyen közvetlenül a tányér mellett a vizespohár, ezután sorrendben következhet a vörösboros és fehérboros, majd a pezsgős és végül a többfunkciós pohár. Az asztalod akkor lesz mutatós, ha szimmetrikus az elrendezése és minden eszköz egyenlő távolságra helyezkedik el egymástól.

Hűségakcióban a stílusos tálalás eszközei

A fentiek szerint kitalált stílusos terítéshez hiányzik még néhány kifinomult, márkás porcelán tányér, tál, vagy egy igényes evőeszközkészlet? A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére. Prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Kiváló rozsdamentes nemesacél evőeszközeit, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelán tányérjait és táljait, valamint kiegészítő eszközeit ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

Vásárolj 2017. október 5. és 2018. január 24. között a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban és keresd a WMF ProfiSelect termékeket. Ezeket még az ünnepek előtt, kedvezményes áron és pontgyűjtő akció keretében is hazaviheted. További részletekről a www.sparhuseg.hu oldalon olvashatsz.

Fotó: shutterstock.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!