Hűsítő finomság a forró nyári napokra: Túrós-tejszínes citromtorta

Jéghidegen a legfinomabb!

Túrós-tejszínes citromtorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 2 ek szénsavas ásványvíz
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom héja

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • porcukor

A tetejére:

  • 1 cs színtelen zselatinpor
  • 1 citrom leve
  • citromkarikák

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd tortaformában megsütjük. A túrót 2-3 evőkanál porcukorral összedolgozzuk, majd a felvert tejszínt hozzákeverjük, a masszát pedig a már kihűlt tortaalapra kenjük. A tetejére citromkarikákat vágunk. Az elkészített tortazselét kiegészítjük a citrom levével, és bevonjuk vele a desszertet.

További két sütemény receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!