A grillszezon ezerarcú hozzávalója, az ajvár - Így tudod használni!

Itt van a nyár, a grillszezon. Ha grillszezon, akkor ajvár. Ez a különleges mediterrán eredetű paprika krém lassan elengedhetetlen része lesz a grillezésünknek.

A "vega kaviár"

Az ajvárt a vegetáriánusok kaviárjának is nevezik. Joggal, hiszen nemcsak hogy roppant gazdag ízélményt nyújt, hanem mert ezer arca van. A vegetáriánus ételektől, a magyar konyhán át, számtalanan helyre beilleszthető. Engedd szabadjára a fantáziád és olyan remek ízekkel lepheted meg magad és barátaidat, mint Marton Adrienn is.

Recept

Hozzávalók:

Batyu:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db újhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kicsi zeller
  • 2 ek szőlőmag olaj
  • 20 szál snidling
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek csípős ajvár
  • 3 ek natúr ajvár
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors

Salsa:

  • 15 db koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek csípős ajvár
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek olaj
  • 6 db bazsalikomlevél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

Batyu

1. Felhevítünk egy serpenyőt, az olajon felfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a sárgarépát és a zellert belereszeljük. 15 perc alatt lepirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk.

2. Amikor kész, hozzáadjuk a szójaszószt, a felkarikázott újhagymát, a csípős, és a natúr ajvárt. Ezután hagyjuk kihűlni.

3. A leveles tésztát egyenlő négyzetekre vágjuk (10x10cm), a széleit megkenjük a felvert tojással.

4. A kihűlt húsos raguval megtöltjük, és a négy sarkánál fogva, batyut formázunk belőlük.

5. A kész batyukat is megkenjük a tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200˙C-on 15 perc alatt készre sütjük.

6. Ha kihűlt, snidlinggel a batyu szárát körbe tekerjük.

Salsa

1. Olajon megfuttatjuk a felszeletelt lila hagymát, és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot, és a sűrített paradicsomot.

2. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és 1 percig főzzük.

3. Mikor levesszük a tűzről aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a csípős ajvárt, a bazsalikomot és összeturmixoljuk.

4. A kész batyuk mellé mártogatósnak kínáljuk.

Ha szeretnétek megnézni ennek a szuper receptnek az elkészítését, akkor Marton Adri Youtube csatornáján ide kattintva megtaláljátok!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!