Kényeztető finomság a hétvégére – Ez a túrós-sajtos rúd pikk-pakk elkészül
Ez a túrós-sajtos rúd gyorsan elkészül és abbahagyhatatlan. Érdemes belőle rögtön dupla adagot készíteni, hogy másnap reggelire is maradjon.
Túrós-sajtos rúd
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 15 dkg hideg vaj
- 1 tk száraz élesztő
- 20 dkg házi túró
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojásfehérje
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A tésztához a kimért lisztet szórjuk egy keverőtálba, sózzuk meg és morzsoljuk rá a hideg vajat. Keverjük hozzá az élesztőt, majd a túrót és a tojássárgáját. Alaposan gyúrjuk össze – kissé morzsás, linzerszerű tésztát fogunk kapni.
- Lehetőség szerint tegyük legalább egy órára hűtőbe, de szükség esetén azonnal is dolgozhatunk vele.
- A tésztát nyújtsuk ki, kenjük meg a felvert tojásfehérjével, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Vágjuk fel nagyjából 0,5 cm széles csíkokra.
- 220 fokra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig.