Ilyen az igazi túrós csusza: Még a tészta is házilag készül hozzá

Ez lesz a legjobb magyaros, amit valaha készítettél.

Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg túró
  • 5 dkg zsír
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

A liszttel, a tojásokkal és a kevés vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Gyufaszál vékonyságúra nyújtjuk, megszárítjuk és kis lapokra szaggatjuk. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsorgatjuk és félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, a túrót pedig villával összetörjük, majd megsózzuk. A tésztát forró zsírban megkeverjük, ezután hozzáadjuk a túrót és a szalonnát. Ha kész, a forró tésztára locsoljuk a tejfölt is.

További túrós receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!