Ilyen az igazi túrós csusza: Még a tészta is házilag készül hozzá
Ez lesz a legjobb magyaros, amit valaha készítettél.
Túrós csusza
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 1,5 dl víz
- só
- 20 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg túró
- 5 dkg zsír
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
A liszttel, a tojásokkal és a kevés vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Gyufaszál vékonyságúra nyújtjuk, megszárítjuk és kis lapokra szaggatjuk. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsorgatjuk és félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, a túrót pedig villával összetörjük, majd megsózzuk. A tésztát forró zsírban megkeverjük, ezután hozzáadjuk a túrót és a szalonnát. Ha kész, a forró tésztára locsoljuk a tejfölt is.