Tormás-káposztás pulyka - Laktató és egészséges

A savanyú káposzta nagyon jó immunerősítő, a téli hónapokban nem is árt a vitamin utánpótlás. Persze az ember nyilván ennek ellenére sem eszegeti túl szívesen csak úgy magában a káposztát, ebben a formában elkészítve viszont nagyon finom.

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 doboz kefir
  • 20 dkg sajt
  • 3 evőkanál torma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés
A savanyú káposztát összekeverjük a tormával, fűszerezzük a sóval, borssal, majd így hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek. Közben előkészítjük a pulykát: felszeleteljük és olajjal kikent tepsibe rakjuk a szeleteket. A pulykadarabokra rárakjuk a tormás káposztát és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Berakjuk így a sütőbe kb. fél órára, majd kivesszük, ráöntjük a reszelt sajttal elkevert kefirt és tovább sütjük, amíg a sajtos szósz rá nem pirul egy kicsit.

Tipp: Köretnek legjobb a hagymás olajban megforgatott tört krumpli.

Kóstold meg a paradicsomos káposztát is!

Fotó: flat-cat.hu

Oldalak