Sajtos pogácsa baconnel - Nem mindennapi nassolnivaló
Ha kipróbálnánk a szokásos sajtos és burgonyás pogácsán kívül valami különlegesebb receptet, megbolondíthatjuk egy kis baconnel.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 db közepes méretű krumpli
- 2-3 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg bacon, apróra vágva
- 20 dkg vékonyra reszelt füstölt sajt
- 1 db tojás
- só
Elkészítés
A krumplikat megfőzzük. A langyos tejbe belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a vaj felével, az összetört főtt krumplival, a felfuttatott élesztővel és egy kis sóval jól összedolgozzuk. Az állagától függően adjunk hozzá egy kis tejet, vagy lisztet, ha szükséges. A vaj másik felét megolvasztjuk és hozzákeverjük a bacondarabokat. Az elkészült tésztát deszkán kb. 1-2 centi vastagra nyújtjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a vajas bacont. Egybegyúrjuk a tésztát a vajas baconnel és egy kicsit állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát ismét kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat egy a tepsiben felsorakoztatjuk, betoljuk a sütőbe és szép barnára sütjük.
Mielőtt kisütjük, a pogácsák tetejére reszelhetünk még egy kis sajtot és azzal együtt sütjük.
Kóstold meg a burgonyás pogácsát is!