Ellenállhatatlan töltött csirke: Sok petrezselyem nélkül hozzá se kezdj!

Nem kell megvárnod vele a hétvégét.

Töltött csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagy csomó petrezselyemzöld
  • olaj
  • bors

Elkészítése:

A vajat és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket is. Ezután mehet bele a vajon megfuttatott hagyma a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk az egészet. A kész tölteléket a megmosott csirke fellazított bőre alá töltjük, majd hústűvel összetűzzük, hogy ne folyjon ki. A húst kívülről alaposan bedörzsöljük sóval, majd tepsibe tesszük, végül leöntjük olajjal. Letakarva 150 fokon kb. 1,5 órán át sütjük, ezután fólia nélkül még kb. 30-40 percre visszatoljuk a 200 fokra állított sütőbe.

Még két isteni csirkés receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!