Recept

Tökéletes rántott sajt: A titkos módszerem, amivel nem folyik szét!

Szokták mondani, hogy a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Biztos igaz, de akkor az enyémhez tuti, hogy a sajton át. Legyen bármilyen fajta és bárhogyan elkészített, mindig le lehet venni vele a lábamról. A mottóm is ez: a jóból megárt a sok, de sajtból soha. Íme, a személyes kedvenceim, duplán rántva, házi majonézzel.

Hozzávalók

  • 3-szor 75 g camembert sajt
  • 3-szor 50 g cheddar sajt
  • 3-szor 50 g trappista sajt
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • 6 dl sütőolaj

Elkészítés

A sajtszeleteket forgassuk vastagon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. Rázzuk le róla a felesleget, majd ismételjük meg a folyamatot, hogy dupla panír réteget kapjunk, így biztosítjuk, hogy a sajt nem fog kifolyni, mert tudjuk, hogy hajlamos a szökésre. Ez után vegyünk elő egy magasabb falú edényt és bőséges mennyiségű forró olajban 8-10 percig süssük a sajtszeleteket, amíg szép, aranybarna színt nem kapnak. Papírtörlő segítségével itassuk fel a felesleges olajat és tálalható is.

Így még finomabb

Személy szerint imádom a rántott dolgokat majonézzel, különösen akkor, ha saját készítésű a mártogatós. A kedvenc szószom házi receptjét a következő oldalon találod!

Fotó, leadfotó: Sparkrecipes.net

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az interneten rengeteg sztorit lehet olvasni, aminek a középpontjában egy vakrandi van. Ezek olykor romantikus, néha pedig felháborító szituációkat tudnak szülni.
Fashion&Beauty
Azoknak, akik rendszeresen górcső alá veszik Zendaya szereléseit, mostanra szemet szúrhatott, hogy egy bizonyos cipő a sztár ruhatárának egyik meghatározó alapdarabja.
Fashion&Beauty
Ez lesz az idei nyár legtrendibb lábbelije, sőt könnyen lehet, hogy még a szandálokat és a sportcipőket is parkolópályára küldi.