Recept

Télapó csalogató finomság: Eredeti, omlós hókifli, ahogy a nagymamám készíti

A hagyományos téli csemegék repertoárjából nem maradhat ki a tökéletesen elkészített, omlós hókifli. Nálunk a család nagy kedvence, mert egyszerű elkészíteni, ami pedig a legjobb, hogy tartalékolhatunk belőle későbbre is, hiszen tartós, gond nélkül eláll hosszabb ideig. Szuper választás, akár családban marad, akár vendégeket vársz, de a kollégáid is ráharapnak majd erre a könnyű finomságra. Mutathatom a receptet?

Eredeti, omlós hókifli

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg lisztté őrölt mandula
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magvai
  • 3 evőkanál porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés:

Egy nagyobb verőedényben keverjük jól össze a lisztet, a mandulát, a margarint, a vaníliát és a porcukrot, majd gyúrjunk omlós tésztát belőle. Formázzuk meg az egészet henger alakúra, csomagoljuk be, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. A csomagolásnál figyeljünk, hogy lehetőség szerint légmentes legyen. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyük ki a tésztánkat a hűtőből, vágjuk fel egyenlő szeletekre, majd formázzuk meg őket kifli alakúra. Ha kész vagyunk, akkor mehet a tepsibe és a sütőbe, kb. 12 percre. Miután lejárt az idő, hagyjuk egy kicsit hűlni a kifliket, a végén pedig hintsük be őket porcukorral.

Egyszerűen elkészíthető finomság, és megunhatatlan. Én nagyon szeretem, de sosem hagyom ki az élvezetből a kollégáimat és a rokonságot sem. Egy szebb díszdobozban kínálva a siker garantált. Próbáld ki Te is és lepj meg mindenkit!

Fotó: Blog.hu, Assets.kraftfoods.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...