Télapó csalogató finomság: Eredeti, omlós hókifli, ahogy a nagymamám készíti

A hagyományos téli csemegék repertoárjából nem maradhat ki a tökéletesen elkészített, omlós hókifli. Nálunk a család nagy kedvence, mert egyszerű elkészíteni, ami pedig a legjobb, hogy tartalékolhatunk belőle későbbre is, hiszen tartós, gond nélkül eláll hosszabb ideig. Szuper választás, akár családban marad, akár vendégeket vársz, de a kollégáid is ráharapnak majd erre a könnyű finomságra. Mutathatom a receptet?

Eredeti, omlós hókifli

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg lisztté őrölt mandula
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magvai
  • 3 evőkanál porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés:

Egy nagyobb verőedényben keverjük jól össze a lisztet, a mandulát, a margarint, a vaníliát és a porcukrot, majd gyúrjunk omlós tésztát belőle. Formázzuk meg az egészet henger alakúra, csomagoljuk be, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. A csomagolásnál figyeljünk, hogy lehetőség szerint légmentes legyen. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyük ki a tésztánkat a hűtőből, vágjuk fel egyenlő szeletekre, majd formázzuk meg őket kifli alakúra. Ha kész vagyunk, akkor mehet a tepsibe és a sütőbe, kb. 12 percre. Miután lejárt az idő, hagyjuk egy kicsit hűlni a kifliket, a végén pedig hintsük be őket porcukorral.

Egyszerűen elkészíthető finomság, és megunhatatlan. Én nagyon szeretem, de sosem hagyom ki az élvezetből a kollégáimat és a rokonságot sem. Egy szebb díszdobozban kínálva a siker garantált. Próbáld ki Te is és lepj meg mindenkit!

Fotó: Blog.hu, Assets.kraftfoods.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!