Mindig összeesik a piskóta? Eláruljuk a tökéletes tészta titkát – Recept

Mindössze egy dolgon múlik a siker.

Piskótatészta

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csipet só
  • fél tasak sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket pedig a sóval félig felverjük, majd belekeverjük a kristálycukrot, amivel keményre verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgájákat is, és tovább verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk az egészet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük úgy, hogy a piskótaalap vastagsága körülbelül 3-4 cm legyen. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük tűpróbáig. Amire érdemes nagyon odafigyelni, hogy a sütés első 10 percében ne nyissuk ki sütőajtót – ez a szép, aranybarna piskóta titka.

Lapozz három mennyei, piskótából készült süteményért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2