Tökéletes burgonyakrokett házilag: ezentúl mindenhez ezt eszem

Szerintem a krokett a köretek koronázatlan királya. Kívül ropogós, belül puha és omlós, nem is kell ennél jobb társ a húsok mellé. Most megmutatom, hogy készítheted el a tökéletes burgonyaropogóst, gyorsan és egyszerűen.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük (a héjában), majd összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és a borsot. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és kb. 2-3 cm-es rudakra vágjuk fel őket. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és már mehetnek is a forró olajba, hogy ínycsiklandozó aranybarnára süljenek. Ha elkészültek, akkor tálalhatunk is.

Jó étvágyat!

Még több krumpliért kattints a következő oldalra!

Fotó: 1.bp.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!