Tojásos lecsó

Nyáron mindenkinek jól esik egy tál lecsó. Nem csak kellemes fogás, de kellemes időtöltés is a vízparti nyaralóban lecsót készíteni a barátokkal. Ha egy kicsit fel akarjátok dobni a hagyományos verziót, készítsétek tojással. Kicsit összerántja az állagát, de a hozzávaló kenyér így sem maradhat el.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 nagy tv paprika
  • 1 erős zöldpaprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • 3 tojás

Elkészítés

A hagymát vágjuk apróra, majd dinszteljük meg egy kis olajon. Szórjunk rá egy kis pirospaprikát, és öntsük fel 1 dl vízzel. A paradicsomot vágjuk kockákra, és dobjuk bele a lábasba. A mindkét fajta paprikát vágjuk karikákra, és dobjuk a hagyma és paradicsom mellé. Sózzuk meg, majd hagyjuk őket főni a levükben. Közben a tojásokat keverjük fel egy kis sóval, és ha már puha az összes összetevő, öntsük melléjük. Keverjük jól össze, majd friss puha kenyérrel tálaljuk.

Kóstold meg a baszk lecsót is! Garantáltan nem marad el a spanyol ízvilág.

Oldalak