Recept

Thai csirkenyársak mogyorószósszal

Általánosságban elmondható, hogy szeretjük a kerti sütögetéseket. Most egy kicsit megspékeltük a feladatot a thai konyha ízeivel. Ha unod a szokásos grillezést, próbáld ki a thai csirkenyársakat ínycsiklandó mogyorószósszal!

Hozzávalók (24 db nyárshoz)

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál halszósz
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 12 dkg, darabos földimogyoróvaj
  • 2 dl sűrű konzerv kókusztej
  • 1,5 evőkanál édes chili mártás
  • 1 teáskanál őrölt citromfű
  • olaj

Elkészítés

A csirkehúst szeleteljük fel vékony darabokra, majd csíkozzuk fel, és húzzuk rá az olajozott nyársakra. Vegyünk elő egy turmixot, öntsünk bele egy kis hidegvizet, majd turmixoljuk össze benne a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét úgy, hogy sima masszát alkossanak. Öntsük ki egy tálba, és tegyük bele a nyársakat 3-4 órán keresztül pácolódni. Eközben a mogyoróolajat, a mogyoróvajat, a kókusztejet, a chili szószt, a citromfűt és a maradék halszószt egy kis serpenyőben főzzük addig, amíg krémes állaga nem lesz. A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn süssük pirosra, majd a szósszal együtt tálaljuk.

Megkedveltük a mogyorós ételeket? Próbáld ki a csípős mogyorós csirkét is!

Oldalak

Recept
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.