Nizza-i saláta füstölt lazaccal
Nem kell állandóan csak zöldséget ennünk, kiegészíthetjük különböző húsokkal is. A nyári palettán szerepelhetnek könnyű szárnyasok, de akár halak is. A lazacos saláta tele van vitaminnal, ezen kívül rendkívül egészséges.
Hozzávalók
- 200 g füstölt lazac
- 150 g zöldbab
- 150 g lóbab
- 300 g burgonya
- 4 db paradicsom
- 100 g fekete olajbogyó
- 1 db lilahagyma
- salátaöntet
- 4 db tojás
Elkészítés
A burgonyát héjában tegyük bele az enyhén sós vízbe, és főzzük puhára. Közben a zöldbabot tisztítsuk meg, főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ugyan ezt végezzük el a lóbabbal is. A tojást főzzük keményre, majd szabadítsuk meg a héjától. Vegyünk elő egy tálat, amiben keverjük össze az összevágott paradicsomot, a zöld- és lóbabot és a kockázott burgonyát. Öntsük le salátaöntettel, majd szórjunk a tetejére lilahagymát és olívabogyót. Végül csíkozzuk fel a füstölt lazacot, a tojásokat pedig vágjuk karikára, és vagy mellé vagy rátéve tálaljuk.
Ha kedveled a halételeket, kóstold meg a tejfölös-borsos halat spenóttal!