3+1 tévhit a konyhából, aminek lehet, hogy mind bedőltünk már - Íme, az igazság
Rengeteg cikket lehet találni az interneten konyhai fortélyokról, de sajnos vannak közöttük olyan eszmefuttatások is, amik városi legendáknak számítanak. Sokan a mai napig száz körömmel kapaszkodunk beléjük, azonban most szeretném lerántani a leplet néhány téves elméletről, ami a konyhai műveletek körül kering.
Tévhit #1 – A felengedett húst nem szabad lefagyasztani
A fagyasztás tartósítja a húst, ezáltal megállítja mikrobiológiai romlását, így bátran le lehet fagyasztani. Lényeges, hogy csakis jó minőségű húst vásároljunk meg. Ez nem csak az ételek ízére nyomja rá a pecsétjét, de ilyen termékeket lehet csak lefagyasztani.
Tévhit #2 – Adjunk olajat a forrásban lévő tészta vizéhez, így nem ragad össze
Az olaj egyáltalán nem oldódik fel, így semmi értelme beleönteni a forrásban lévő vízbe. Sokkal okosabb döntés, ha a már leszűrt tésztához keverünk pár csepp olajat és így melegítjük újra azt.