Recept

3+1 tévhit a konyhából, aminek lehet, hogy mind bedőltünk már - Íme, az igazság

Rengeteg cikket lehet találni az interneten konyhai fortélyokról, de sajnos vannak közöttük olyan eszmefuttatások is, amik városi legendáknak számítanak. Sokan a mai napig száz körömmel kapaszkodunk beléjük, azonban most szeretném lerántani a leplet néhány téves elméletről, ami a konyhai műveletek körül kering.

Tévhit #1 – A felengedett húst nem szabad lefagyasztani

A fagyasztás tartósítja a húst, ezáltal megállítja mikrobiológiai romlását, így bátran le lehet fagyasztani. Lényeges, hogy csakis jó minőségű húst vásároljunk meg. Ez nem csak az ételek ízére nyomja rá a pecsétjét, de ilyen termékeket lehet csak lefagyasztani.

Tévhit #2 – Adjunk olajat a forrásban lévő tészta vizéhez, így nem ragad össze

Az olaj egyáltalán nem oldódik fel, így semmi értelme beleönteni a forrásban lévő vízbe. Sokkal okosabb döntés, ha a már leszűrt tésztához keverünk pár csepp olajat és így melegítjük újra azt.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...