Egy mennyei étel ebédre vagy vacsorára, olcsón: Tepsis zöldséges rakott palacsinta

Kóstoltad már?

Tepsis zöldséges rakott palacsinta

Hozzávalók:

A sós palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • olaj

A rakottashoz:

  • 1 cs vegyes zöldségmix
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 15 dkg sajt
  • majonéz
  • só, bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd megsütjük a körülbelül 20 darab sós palacsintát, eközben pedig megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben és leszűrjük. Körülbelül 2 centiméteres csíkokra vágjuk a palacsintákat, és belehelyezzük őket a tepsibe. Erre a rétegre öntjük rá a zöldségkeveréket, majd pedig összekeverjük a tejfölt reszelt sajttal, amihez pár csepp majonézt adunk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az így kapott öntettel lelocsoljuk a zöldségréteg tetejét. Végül mehet a sütőbe annyi ideig, amíg a sajt és a tejföl aranybarnára nem pirul.

További két sós palacsinta receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2