Rakott zöldbab: Ha a tepsis ételek szerelmese vagy, ezt a receptet imádni fogod!

Ezt a fogást egyszerűen nem lehet elrontani.

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 bögre rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • olaj
  • majoránna
  • só, bors

Elkészítés:

A zöldbabot sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt puhára pároljuk, közben pedig a hagymát kevés olajon megdinszteljük. Ha a hagyma megpirult, mehet rá a darált hús, amit fehéredésig sütünk és ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával, valamint zúzott fokhagymagerezdekkel ízesítünk, majd fedő alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk és megfőzzük. Egy zsiradékkal kikent tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: egy réteg zöldbab, hús, rizs, majd az egészet ismét egy réteg zöldbabbal zárjuk. A tetejét jó vastagon megkenjük tejföllel és addig sütjük, amíg az aranybarnára nem pirul.

További két rakottas receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!