Rakott zöldbab: Ha a tepsis ételek szerelmese vagy, ezt a receptet imádni fogod!
Ezt a fogást egyszerűen nem lehet elrontani.
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 1 kg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl tejföl
- 2 bögre rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- olaj
- majoránna
- só, bors
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt puhára pároljuk, közben pedig a hagymát kevés olajon megdinszteljük. Ha a hagyma megpirult, mehet rá a darált hús, amit fehéredésig sütünk és ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával, valamint zúzott fokhagymagerezdekkel ízesítünk, majd fedő alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk és megfőzzük. Egy zsiradékkal kikent tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: egy réteg zöldbab, hús, rizs, majd az egészet ismét egy réteg zöldbabbal zárjuk. A tetejét jó vastagon megkenjük tejföllel és addig sütjük, amíg az aranybarnára nem pirul.