Teljes kiőrlésű spagetti avokádószósszal - Könnyű fogás 500 kalória alatt

A nyári hónapok a színes zöldség- és gyümölcsfélékről szólnak. A gyönyörű piros paradicsom, a friss zöld salátafélék, a sárga összes árnyalatát bemutató barackfélék mintha csak azért lennének, hogy boldoggá tegyenek bennünket ebben az időszakban. Ne álljunk ellen nekik, főzzünk belőle jókat! Most egy könnyű, avokádószószos spagetti receptjét mutatjuk meg, amelyet sok ínycsiklandó recept mellett megtaláltok a BBC GoodFood júliusi számában.

Hozzávalók

4 főre, 10 perc előkészítés, 10-15 perc elkészítés, könnyű

  • 2 avokádó kimagozva, meghámozva és összevágva
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 25 g mandulapehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis csokor bazsalikom
  • 300 g teljes kiőrlésű spagetti
  • 25 g parmezán reszelve (elhagyható)

Elkészítés

1. Tegyük az avokádót, a citrom héját és levét, a mandulapelyhet, a fokhagymát és a bazsalikom felét egy konyhai robotgépbe és dolgozzuk simára. Tegyük hűtőbe, míg megfőzzük a tésztát.

2. Főzzük meg a spagettit a csomagoláson olvasható utasítások szerint. Szűrjük le, majd keverjük össze a krémes avokádószósszal. Tálalás előtt szórjuk rá a maradék bazsalikom­levelet, végül szórjuk rá a parmezánt, ha szeretnénk.

Tápérték-adatok

adagonként: 435 kcal • 20 g zsír • 3 g telített zsír • 47 g szénhidrát • 2 g cukor • 10 g rost • 13 g fehérje • 0,2 g só

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!