Tejszínes paradicsomos melegszendvics
Van, hogy estére már nem kívánjuk az ebédre főzött meleg ételt, ezért itt egy recept egy egyszerű és remek vacsorához. Kucorodj pároddal a képernyő elé, és már mehet is a mozizás, miközben finom melegszendvicset esztek.
Hozzávalók
- 4 kisebb baguette
- 2,5 dl teszín
- 1 tojás
- 1 evőkanál mustár
- 1 fej hagyma
- liszt
- só, bors
- ételízesítő
- sonka
- gomba
- kukorica
- paradicsom
- reszelt sajt
Elkészítés
Először a baguetteket vágjuk félbe, és helyezzük egy tepsibe. Utána aprítsuk fel a hagymát, pirítsuk meg kevés olajon, majd hagyjuk kihűlni. Közben vegyünk elő egy tálat, amibe verjük fel a tojást, adjuk hozzá a tejszínt, a mustárt, majd ízesítsük sóval, borssal és az ételízesítővel. Keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi lisztet, amitől egy picit besűrűsödik. Végül adjuk hozzá a hagymát, keverjük össze, és kenjük meg vele a baguetteket. Tegyük rájuk a sonkát, kukoricát és a karikákra vágott paradicsomot, majd szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük addig, amíg a sajt enyhén meg nem pirult rajta. Ketchuppal, majonézzel vagy mustárral tálaljuk.
Készíts magadnak tonhalkrémes melegszendvicset is!