Paprikás-ajváros rakott karaj

A családi ebéd egyenlő a nívós fogással. A vendégek általában elvárják, hogy valami különlegesebb étellel álljunk elő, ezért szinte már stresszé válik a főzés. Hogy még véletlenül se tekintsük átoknak ezt a remek tevékenységet, itt egy könnyen elkészíthető recept, ami garantált sikert hoz.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg piros húsú paprika
  • 50 dkg sertéskaraj
  • kevés liszt
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg ajvár
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • 50 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés

Először is, a húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk. A hússzeleteket forgassuk bele lisztbe, majd tegyük egy olajjal kikent tepsi aljára. A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra, keverjük össze, ezt is szórjuk meg sóval és borssal, majd kenjük meg vele a húsokat. Továbbá kenjünk rájuk ajvárt is, majd rakjunk rájuk egy újabb húsréteget. Addig rétegeljük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, majd a tetejét locsoljuk meg tejszínnel. Tegyük be a lefedett tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 45 percig. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe addig, amíg meg nem pirul. Közben a burgonyákat főzzük meg héjastól, majd karikázzuk fel, hintsük meg petrezselyemmel, és a kockára vágott hús mellé tálaljuk.

Előételnek készíthetsz hozzá laktató padlizsánlevest.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!