Padlizsánleves - Laktató előétel

A padlizsánt leggyakrabban rántva, párolva, vagy krémként elkészítve fogyasztjuk. Most egy igazán különleges fogást mutatunk, mely előételként, de főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 1 padlizsán (kb. 50 dkg)
  • 30 dkg uborka
  • 2 csirkemell (filézett)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika (őrölt)
  • 1 kis darab gyömbér (1-2 cm)
  • 1 mk. kömény (őrölt)
  • 1 mk. curry
  • 1 mk. kurkuma
  • 3 ek. olaj
  • citromlé

Elkészítés
A megtisztított, apróra vágott vörös- és fokhagymát olajban megpirítjuk, majd 4 deci vízzel felöntjük, és fűszerezzük. Jól összekeverjük, majd felforraljuk, és 15 percig főzzük. A csirkemell filéket felkockázzuk, és a levesbe tesszük. Ezután jöhet bele a kockákra vágott uborka és padlizsán. Így főzzük tovább, 25-30 percig.

Citromlével meglocsolva tálaljuk!

Kóstold meg a sárgarépalevest szerecsendióval!

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...