Tejfölös krumplileves - Egy klasszikus újravariálva

A krumplileves elkészítése nem igényel nagy tudást a konyhában, ám az eredményt szinte kivétel nélkül mindenki szeretni fogja.

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa
  • 3 db nagy burgonya
  • 7 dkg kolbász
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1,5 l víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 100 g tejföl
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 15 g levestészta

Elkészítés
A zöldséget megtisztítjuk majd feldaraboljuk, ezután felkarikázzuk a kolbászt. Ezeket együttesen feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Ha a zöldségek már eléggé megpuhultak, beletehetjük a tésztát is. A lisztet összekeverjük a tejföllel és folyamatos kevergetés mellett beletesszük a már majdnem kész levesbe. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Készítsd el a paradicsom krémlevest is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!