Meggyes-mákos pite - Nemcsak ínyenceknek

A pite gyermekkorunk egyik kedvenc étele, így ha tehetjük, készítsük el egy kicsit másképp, például egyéb hozzávalókat vegyítve bele.

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 300 g kristálycukor
  • 100 g mák
  • 1 db meggybefőtt
  • 150 ml víz
  • 70 g étkezési keményítő
  • 12 g vaníliás cukor
  • 500 ml tej
  • 70 g liszt

Elkészítés
A tojások fehérjét 200 g cukorral kemény habbá verjük. Ha már elég merev a krém, beletehetjük a mákot is. A krémet kör alakban, 2 sütőpapírra helyezzük és 20 percig sütjük. A befőtt levét a maradék cukorral és keményítővel elkeverjük, majd beletesszük a gyümölcsöt is és feltesszük a tűzre. Ha már elég sűrű, levehetjük. A 2 tojás sárgájához hozzáadjuk a lisztet. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és hozzáöntjük az előző keverékhez. Ha a 2 lap kihűlt, vegyük le róluk a sütőpapírt. Az egyikre a vaníliás, a másikra a meggyes krémet tegyük. A két lapot egymásra tesszük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral tálaljuk.

Próbáld ki a szilvás pitét is!

Oldalak

Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!
Lifestyle
A Vízöntő szerelmi életében drámai változások várhatók. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Most elfelejtheted a monoton EDM ütemeket, amiket a fesztiválokon hallasz. Itt a selymes vokálok, és dallamok kerülnek előtérbe.