Expressz finomság - Fűszeres paradicsom krémleves
A paradicsom vitaminokban és rostokban gazdag zöldség, így a belőle készült leves édes és sós változatban is szuperegészséges finomság. Próbáljuk ki a gyorsan és egyszerűen elkészíthető fűszeres változatot.
Hozzávalók:
- 2 paradicsom konzerv (kockázott)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1dl víz
- só
- őrölt fehérbors
- bazsalikom
- szerecsendió
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket. Lassan a fazék tartalmához adagoljuk az enyhén felmelegített tejszínt és a vizet. A paradicsomos-hagymás-tejszínes keveréket botmixerrel simára keverjük. Ezután következhet egy kevés bazsalikom, só, bors és némi frissen reszelt szerecsendió. A levest összeforraljuk.
Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítjük.