Pavlova torta - Habkönnyű csábítás

Ez egy nagyon látványos desszert. Igazán habkönnyű, szinte nem is érezzük, hogy esszük. Melegen a legjobb, hiszen ekkor még kívül ropogós, belül pedig nagyon puha.

Hozzávalók 1 tortához:

A "tészta" részhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 300 g kristálycukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 g étkezési keményítő
  • 40 g kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Fél citrom

A díszítéshez:

  • Gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás)
  • 200 ml habtejszín

Elkészítés:
Egy nagy keverőtálat kikenünk a citrommal, majd felverjük benne a tojásfehérjéket. Habosítás közben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot is. Mikor már kemény a tojáshab, belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaóport, és a fahéjat. Sütőpapírból 20 cm-es kört vágunk, ezt tepsire tesszük, majd a papírra halmozzuk a habot.180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd egyből lejjebb állítjuk a hőfokot 150 fokra. Légkeveréssel, kb. 75 perc alatt készül el. A pavlova tortát félig nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt ráhalmozzuk a habbá vert tejszínt és friss gyümölccsel dekoráljuk. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tünemény.

Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.