Laktató és egészséges - Cézár saláta csirkével
A klasszikus Cézár saláta remek választás lehet ebédre vagy vacsorára. Próbáljuk ki ezúttal egy kicsit másképp, az eredeti recepttől eltérően némi ropogós csirkekockával megbolondítva.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 1 fej jégsaláta
- 0,5 dl tejszín
- 1 szelet kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojássárgája
- 1 tk. dijoni mustár
- 2 ek. olívaolaj
- bazsalikom
- oregánó
- só, bors
- 2 ek. parmezán
Elkészítés:
A csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olívaolajon süssük aranybarnára. A kész csirkekockákat tegyük félre egy tányérra. A hússütéshez használt serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott kenyeret. A dijoni mustárt és a tojássárgáját annyi olívaolajjal és tejszínnel keverjük össze, hogy krémes állagú öntetet kapjunk. Ízlés szerint ízesítsük friss vagy szárított bazsalikommal, oregánóval, majd sózzuk, borsozzuk. A jégsalátát szedjük leveleire és alaposan mossuk meg.
Tálaláskor a feldarabolt salátát keverjük össze az öntettel, rétegezzük rá a húst, majd szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal.