Tejberizs – önállóan, desszertként, de leves után is igazi finomság
Krémes, gyümölcsös és mennyei édesség.
Tejberizs
Hozzávalók:
- ½ liter 2,8 százalékos tej
- 1 dl tejszín
- 12 dkg kerekszemű rizs
- 2 kk vaj
- cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tejet egy lábasban feltesszük főni alacsony lángon, majd ha forrni kezd, beleöntjük a megmosott rizst. Amikor a tejberizs kezd besűrűsödni, hozzákeverjük a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínt. Ha a rizs felvette az összes tejet, hozzákeverjük a vajat is. Elzárjuk alatta a tüzet, és fedő alatt még néhány percig állni hagyjuk. Akárhogy is kínáljuk, meggyszósszal, kakaóval vagy gyümölccsel, melegen és hidegen is isteni eledel.