Tejberizs – önállóan, desszertként, de leves után is igazi finomság

Krémes, gyümölcsös és mennyei édesség.

Tejberizs

Hozzávalók:

  • ½ liter 2,8 százalékos tej
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg kerekszemű rizs
  • 2 kk vaj
  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tejet egy lábasban feltesszük főni alacsony lángon, majd ha forrni kezd, beleöntjük a megmosott rizst. Amikor a tejberizs kezd besűrűsödni, hozzákeverjük a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínt. Ha a rizs felvette az összes tejet, hozzákeverjük a vajat is. Elzárjuk alatta a tüzet, és fedő alatt még néhány percig állni hagyjuk. Akárhogy is kínáljuk, meggyszósszal, kakaóval vagy gyümölccsel, melegen és hidegen is isteni eledel.

További kényeztető nyalánkságokért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!