Megmaradt a kemény tojás? Készíts belőle tartármártást!

Nyáron még szerencsésebb is nyers tojás helyett főttet használni.

Tartármártás

Hozzávalók:

  • 4 főtt tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 kk mustár
  • 1 ½ kk porcukor
  • 4 csepp citromlé
  • 1 ek olaj
  • késhegynyi bors

Elkészítés:

A főtt tojások sárgáit kiszedjük és egy üveg tálban először villával összetörjük, majd habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, a porcukorral, a citromlével, a sóval és a borssal, a legvégén pedig az olajat is alaposan eloszlatjuk benne.

A következő oldalon ételek, amelyekhez passzol a mártás.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!