Finomabb, mint a klasszikus verzió: tárkonyos-mustáros krumplifőzelék

Nagyszerű ebédötlet, ami a hétvégi menüben is megállja a helyét.

Exkluzív receptek Topár Gábortól

Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.

„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin

Tárkonyos-mustáros krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • kb. 60 dkg hámozott krumpli
  • csipet tárkony
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2-3 evőkanál görög joghurt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A felaprított hagymát kevés vaj és olaj keverékén megdinsztelem, hozzáadom a hámozott,
kockára vágott krumplit. (lehet karikára vágott is). Megszórom szárított tárkonnyal, sózás-borsozás után felöntöm vízzel. Lefedve hagyom megfőni, ezt követően hozzávetőleg egy merőkanálnyit kiveszek, botmixerrel pürésítem, hozzáadok egy teáskanálnyi dijoni mustárt és 2-3 evőkanálnyi görög joghurtot. Visszaöntöm a lábosba, és felforralom.
Kész.
Feltétnek mehet sonka is, de én most pár napig biztosan nem kérek. A képen rántott
hagymakarikákal látható.

További két húsmentes ételért lapozz!

Fotó: Topár Gábor

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!