Íme az eredeti bécsi túrótorta receptje: egy mennyeien krémes édesség a hétvégére

Ne csodálkozz, ha egy morzsa sem marad belőle az asztalon!

Bécsi túrótorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • ½ kg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 ek vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 22 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 8 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája a bekenéshez
  • porcukor a beszóráshoz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk: mivel a tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. Majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Közben kézmeleg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót és a keményítőt is hozzáadjuk, majd jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába. A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük. 40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses). A sütési idő kb. 70 perc. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk.

További két túrós édesség receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!