Tápláló csemege – Müzlis-joghurtos gyümölcsvarázs
Gyümölcséhségünket télen az aszalt változatok remekül pótolhatják. Most bemutatunk egy olyan könnyű fogást, mely a müzli mellett különböző aszalt gyümölcsökben is bővelkedik, igazán egészséges, emellett nagyon ízletes is. Fogyaszthatod reggelire, vacsorára, desszertként – bűntudatot nem kell érezned, hiszen a zsírtartalma alacsony! Íme!
Hozzávalók
12 dkg aszalt sárgabarack
12 dkg aszalt szilva
12 dkg aszalt őszibarack
12 dkg müzli
6 dkg aszalt alma
3 dkg aszalt cseresznye
4, 5 dl almalé (előny, ha cukrozatlan!)
3 dl natúr joghurt
6 darab kardamom
6 darab szegfűszeg
1 tördelt fahéj
A díszítéshez: aszalt sárgabarack
Elkészítés
A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, felöntjük almalével, majd a fűszereket is hozzáadjuk, s felforraljuk. Alacsony lángon körülbelül 10-15 perc alatt megpuhulnak, s enyhén megduzzadnak az aszalt gyümölcsök.
Ezután a gyümölcsegyveleget hűlni hagyjuk. Ha már hideg a kompót, a fűszereket kivesszük belőle, s egy órára betesszük a hűtőbe. Később a gyümölcsöket a joghurttal és a müzlivel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. Végül sárgabarackkal díszítjük, s már tálalható is!
Tipp: Természetesen ez a finomság más aszalt gyümölcsökkel is elkészíthető, például nagyon finom a papaya, az ananász vagy a vörös áfonya aszalt változata is! Csak ízlésünk szabhat határt, milyen csemegéket variálunk egymással. Mielőtt azonban aszalt gyümölcsöt vennénk, nézzük meg a csomagolást, szükséges-e a gyümölcs beáztatása fogyasztás előtt, vagy tartalmaz-e cukrot, hiszen ezek az információk a kalóriatartalmat is nagymértékben befolyásolják!