Túrós sztrapacska szalonnával: a hagyományos ételek etalonja

A túrós tészta rokona a sztrapacska, egyiket jobban szeretjük, mint a másikat. Most utóbbi receptjét hoztuk, mert nem lehet megunni.

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 dkg zsír

Sztrapacska elkészítése

A burgonyát reszeljük le, adjuk hozzá a lisztet, a zsírt és a sót, majd gyúrjuk tésztává. Forró vízbe szaggassunk belőle galuskát és főzzük ki. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből, zsírjába pedig forgassuk bele a galuskát. Keverjük el, szórjuk rá a morzsolt juhtúrót és a megsült szalonnát. (Tejföllel is meglocsolhatjuk, ha szeretnénk.)

Jó étvágyat!

Lapozz a cigánypecsenye és a tejszínes burgonya receptjéért is!

Fotó: YouTube/Zlatá vareška

Oldalak

Szólj hozzá Te is!