Szilvás muffin rummal - Recept
Kipróbálnál egy újabb süteményt? Szívből ajánljuk a könnyen elkészíthető muffint, ezúttal szilvával, fahéjjal és rummal ízesítve!
Hozzávalók
- 20 dkg kimagozott szilva
- 1 dl rum
- 25 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 teáskanál fahéj
- 1 db tojás
- 0,8 dl olaj
- 2,5 dl natúr joghurt
Elkészítés
A megmosott, kimagozott szilvákat apróra felkockázzuk, meglocsoljuk rummal. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a gyümölcs 3/4 részével. A kész tésztát muffinpapírokba töltjük, a tetejét megszórjuk a maradék szilvával és egy kis fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ezt is ajánljuk: Csokoládés-pekándiós keksz