Carbonara spagetti - Recept

Egy igazi olasz receptre vágysz? Megmutatjuk, hogyan készítsd el a legfinomabb carbonara spagettit, amely tökéletes választás, ha finom tésztaételt kívánsz! Egyszer, gyors, mennyei.

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 10 dkg baconszalonna
  • 2 dl 10%-os főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • 10 dkg parmezán sajt
  • napraforgóolaj
  • bors

Elkészítés

A tésztát főzzük puhára forró, sós vízben. Miközben készül, szeleteljük apró kockákra a bacont, és egy tepsiben, zsiradék nélkül pirítsuk meg. Amikor már üveges, vegyük le a tűzről. A tejszínhez üssük hozzá a tojást, borssal, sóval ízesítsük, majd keverjük el benne a parmezánt. A kész tésztát keverjük át egy kis napraforgóolajjal, öntsük hozzá a szószt és serpenyőben melegítve jól forgassuk át. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a tejszínes keverék kellően összesűrűsödött.

Ezt is ajánljuk: Milánói makaróni

Fotó: hungrygerald.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!