Milánói makaróni - Recept
Klasszikus fogás, egyszerű elkészítés, kell ennél több? Egy gyors és finom tésztarecept mindig jól jön, a milánói az egyik kedvencünk!
Hozzávalók
- 4 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 140 gr sűrített paradicsom
- 200 gr gépsonka
- 250 gr csiperke gomba
- víz
- bazsalikom
- rozmaring
- kakukkfű
- só
- feketebors
- spagetti tészta
Elkészítés
A vöröshagymát és a gombát finomra aprítjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is, 50 ml vízzel meglocsoljuk, hogy ne égjen le. A felkockázott sonkát is a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és kb. 10 percig pároljuk, folyamatos keverés mellett. Hozzáadjuk a gombát, majd szintén 10 percig kevergetjük. Beleöntjük a sűrített paradicsomot is, még legalább 10 percig főzzük. Ha túl sűrűnek érezzük, kevés vízzel hígíthatjuk. Főzzünk ki kb. 200 gr tésztát sós, olajos vízben, nagyjából 20 perc alatt. Friss bazsalikommal és sajttal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Mézes-bazsalikomos tészta paradicsomszósszal