Csokoládés-pekándiós keksz - Recept

Mindig jó, ha van otthon egy finom sütemény, ami a délutáni kávé tökéletes kísérője lehet. Az étcsokis-pekándiós finomság olyan gyorsan fogy, hogy érdemes már alapból két adagot készíteni. Ezt muszáj kipróbálni!

Hozzávalók

  • 200 g étcsoki
  • 100 g vaj
  • 50 g cukor
  • 85 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 100 g pekándió
  • 100 g liszt
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 1 ek. szódabikarbóna

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokoládéból 85 grammot olvasszunk meg vízgőz felett. Keverjük ki a vajat a cukrot a vaníliát és a tojást, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ebbe keverjük bele a lisztet, a szódabikarbónát, a pekándiót valamint a megmaradt csoki háromnegyedét. Zsírpapírral kibélelt tepsire helyezzünk a tésztából, egymástól minél távolabbra, aztán dugdossunk a halmokba a megmaradt csoki- és diódarabokból. 10-12 perc alatt elkészül, hagyjuk a tepsin kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Mogyorókrémes ostyaszelet

Fotó: simplyscratch.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...