Szalonnás krumpligombóc - Elhoztuk az új kedvenc köretedet

Ez a finomság bármilyen hússal remek párosítás, de ha csak egy kis egyszerű vacsorát dobnál össze magadnak, akkor is tökéletes választás lehet egy-két ilyen gombóc.

Szalonnás krumpligombóc - Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt burgonya
  • 20 dkg apróra vágott szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Egy krumplinyomóval törjük össze a burgonyát. Keverjünk hozzá két tojást, a petrezselymet, a szétnyomott fokhagymát és fűszerezzük ízlés szerint. Vágjuk apróra és dinszteljük meg a hagymást. Adjuk hozzá a felkockázott szalonnát és süssük ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, keverjük össze a krumplis krémmel és annyi liszttel, hogy gombócokat tudjunk formálni a masszából. Az elkészült golyókat a megszokott módon panírozzuk be és bő olajban süssük aranybarnára. Köretként vagy magában, különböző öntetekkel is tálalhatjuk.

Még két különleges köretért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!