A húsételek királynője: Szalonnába tekert kijevi csirkemell
Nincs is annál jobb, mint amikor belevágunk a puha csirkemellbe és kifolyik belőle a lágy sajtkrém. De akár még ezt is fokozhatjuk, ha roppanós szalonnabundával készítjük el ezt a fogást. Mutatjuk, hogy csináld!
Szalonnába tekert kijevi csirkemell - Hozzávalók
- 2 csirkemellfilé
- 6 szelet szalonna
- 5 ek natúr krémsajt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors
- olaj
Elkészítés
Készítsük el először a tölteléket: keverjük el a krémsajtot a fokhagymával, a petrezselyemmel és a sóval, borssal. A csirkemellen egy éles késsel vágjunk egy nagyobb mélyedést és ebbe töltsük bele az előző sajtos keveréket. A húsokat sózzuk meg, majd, hogy ne csússzanak szét, tekerjük körbe szalonnaszeletekkel. Helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal, végül 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt.