A húsételek királynője: Szalonnába tekert kijevi csirkemell

Nincs is annál jobb, mint amikor belevágunk a puha csirkemellbe és kifolyik belőle a lágy sajtkrém. De akár még ezt is fokozhatjuk, ha roppanós szalonnabundával készítjük el ezt a fogást. Mutatjuk, hogy csináld!

Szalonnába tekert kijevi csirkemell - Hozzávalók

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 szelet szalonna
  • 5 ek natúr krémsajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

Készítsük el először a tölteléket: keverjük el a krémsajtot a fokhagymával, a petrezselyemmel és a sóval, borssal. A csirkemellen egy éles késsel vágjunk egy nagyobb mélyedést és ebbe töltsük bele az előző sajtos keveréket. A húsokat sózzuk meg, majd, hogy ne csússzanak szét, tekerjük körbe szalonnaszeletekkel. Helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal, végül 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt.

Még két ötletes főételért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!