Isteni máktorta, aminek képtelenség ellenállni

Ezzel a szuper recepttel még azokkal is könnyen megszeretheted a mákot, akik eddig nem rajongtak ezért a finomságért.

Máktorta - Hozzávalók

  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 5 dkg méz
  • 2 ek édes morzsa
  • 1 citrom
  • fahéj
  • lekvár

Elkészítés

A cukor felét keverd habosra a tojássárgájával, majd add hozzá a mézet és a cukor másik felével felvert tojáshabot, végül forgasd bele a mákot és az édes morzsát. Ízesítsd a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Az egészet öntsd bele egy liszttel meghintett sütőformába, majd a sütőben süsd készre, tűpróbáig. Ha kihűlt a tészta, vedd ki, vágd ketté és lekvárral töltsd meg. Persze, ha lustának érzed magad ehhez a művelethez vagy szimplán nincs rá időd, bőven elég, ha tálaláskor öntesz rá egy kis lekvárt és esetleg gyümölcsökkel, porcukorral vagy tejszínhabbal díszíted.

Még két szuperfinom desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!