Isteni máktorta, aminek képtelenség ellenállni
Ezzel a szuper recepttel még azokkal is könnyen megszeretheted a mákot, akik eddig nem rajongtak ezért a finomságért.
Máktorta - Hozzávalók
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 6 tojás
- 5 dkg méz
- 2 ek édes morzsa
- 1 citrom
- fahéj
- lekvár
Elkészítés
A cukor felét keverd habosra a tojássárgájával, majd add hozzá a mézet és a cukor másik felével felvert tojáshabot, végül forgasd bele a mákot és az édes morzsát. Ízesítsd a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Az egészet öntsd bele egy liszttel meghintett sütőformába, majd a sütőben süsd készre, tűpróbáig. Ha kihűlt a tészta, vedd ki, vágd ketté és lekvárral töltsd meg. Persze, ha lustának érzed magad ehhez a művelethez vagy szimplán nincs rá időd, bőven elég, ha tálaláskor öntesz rá egy kis lekvárt és esetleg gyümölcsökkel, porcukorral vagy tejszínhabbal díszíted.