Svéd húsgolyók áfonyamártással - Megszereztük az eredeti receptet

A svéd húsgolyók misztikus elkészítési módját osztjuk meg ma veletek! A bonyolultnak tűnő étel elkészítése nem is annyira problematikus, mint elsőnek tűnhet, és pont olyan finom lesz, mint az étteremben!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

  • 450 g darált sertéshús
  • 450 g darált marhahús
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • szerecsendió, só, bors

A mártáshoz

  • 100 g vaj
  • 100 g liszt
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só, bors

Az áfonyaszószhoz

  • 2 dl vörösáfonya lekvár
  • 100 g aszalt áfonya
  • 1 dl almalé

Elkészítés

A húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, majd 15 perc alatt főzzük össze a szójaszósszal és a húsleves alaplevével. Adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt sűrítsük tökéletesre. Az áfonyaszószhoz a lekvárt, az almalevet és az aszalt áfonyát főzzük össze. Végezetül főzzünk mellé pár szem krumplit és a húsgombócokat forgassuk a mártásba.

Fotó: seriousfood.com

Oldalak

  • 1
  • 2