Tökéletes párosítás: Diétás és szuperfinom sütőtökös pulykatekercs

Az újév után néhány héttel még kitartanak a fogadalmak, és sokan igyekeznek egészségesebb életmódot folytatni idén. Az egyik legfontosabb változás általában a táplálkozás: cukros, lisztes, zsíros ételek helyett gyakrabban kerül sovány hús és zöldség a tányérra.

Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

Aki próbált már egészségtudatosan étkezni, tudja, hogy a legjobb, ha saját maga főz. Mivel azonban ki kell hagynia több megszokott élelmiszert, egy idő után elfogynak az ebédötletek. Ha pulykahúst veszünk, eggyel kevesebb a gond, hiszen könnyen és sokféleképpen elkészíthető. Főzve, sütve is remek, kedvező jegyeit nem veszíti el, többféle fűszerezést enged, így változatos formában kerülhet az asztalra. Sütés során a pulykahús sok vizet veszít, ezért tápanyag-tartalma koncentrálódik, így sűrűbbé, ízletesebbé válik. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya kiemelte: a pulykahús az egyik legjobb választás az egészséges étkezéshez.

Sütőtökös pulykatekercs - Hozzávalók 4 főre:

  • 4 vékony, nagy szelet pulykamell
  • 1 db sütőtök
  • 2-3 db cékla
  • 1 nagy marék dió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A sütőtököt és a céklát felkockázzuk. Egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük azokat, olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt puhára sütjük. A sütőtökből 20 dekányit összepürésítünk a dióval, sóval, borssal, szerecsendióval. A húst befűszerezzük, és a sütőtökös masszával megkenjük, feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A felszeletelt hústekercset a sült zöldségekkel tálaljuk.

Még két finom, húsos főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:gallicoop.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!