Nem bonyolultabb, mint a csirke - Sütőben sült mustáros nyúlcomb
A nyúlhús hallatán sokan felkapják a fejüket, pedig a nyúl sütése semmivel sem bonyolultabb a csirkénél és egyre több helyen elérhető. Nem mellesleg pedig nagyon finom. Ez a sütőben sült mustáros nyúlcomb mindenképp megér egy próbát.
Sütőben sült mustáros nyúlcomb
Hozzávalók:
- 4 db nyúlcomb
- 2 ek mustár
- 200 ml száraz fehérbor
- 200 ml tejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 kk kakukkfű
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- A combokat helyezzük el egy sütőedényben.
- Egy kisebb keverőtálban keverjük össze a mustárt, a fehérbort és az olívaolajat, sózzuk borsozzuk. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a babérlevelet és az aprított vöröshagymát.
- A mustáros keverékkel kenjük meg a húst, majd fedjük le egy fóliával és 220 fokra előmelegített sütőben süssük 50 percig.
- Vegyük le a húsról a fóliát, öntsük le a tejszínnel és fedő nélkül süssük további 20-25 percig.
- Tálaljuk sült burgonyával, rizzsel vagy salátával.