Recept

Nem bonyolultabb, mint a csirke - Sütőben sült mustáros nyúlcomb

A nyúlhús hallatán sokan felkapják a fejüket, pedig a nyúl sütése semmivel sem bonyolultabb a csirkénél és egyre több helyen elérhető. Nem mellesleg pedig nagyon finom. Ez a sütőben sült mustáros nyúlcomb mindenképp megér egy próbát.

Sütőben sült mustáros nyúlcomb

Sütőben sült mustáros nyúlhús

Hozzávalók:

  • 4 db nyúlcomb
  • 2 ek mustár
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 200 ml tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 kk kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

  1. A combokat helyezzük el egy sütőedényben.
  2. Egy kisebb keverőtálban keverjük össze a mustárt, a fehérbort és az olívaolajat, sózzuk borsozzuk. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a babérlevelet és az aprított vöröshagymát.
  3. A mustáros keverékkel kenjük meg a húst, majd fedjük le egy fóliával és 220 fokra előmelegített sütőben süssük 50 percig.
  4. Vegyük le a húsról a fóliát, öntsük le a tejszínnel és fedő nélkül süssük további 20-25 percig.
  5. Tálaljuk sült burgonyával, rizzsel vagy salátával.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...