Édesburgonyás gofri – Ennél finomabbat már nem eszel a héten

Egy hétvégi brunch, esetleg uzsonna tökéletes kelléke lehet a gofri, pláne, ha a hagyományos változatot még egy kicsit meg is bolondítjuk. Ez az édesburgonyával felturbózott sós változat valóban felteszi az i-re a pontot.

Édesburgonyás gofri

Sós édesburgonyás gofri

Hozzávalók:

  • 400 g édesburgonya
  • 2 db tojás
  • 125 g liszt
  • 100 ml tej (lehet növényi tej is)
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 g füstölt paprika
  • 100 g parmezán sajt
  • ízlés szerint só, bors
  • tálaláshoz bacon, juharszirup, saláta (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd lobogó sós vízben főzzük 10-15 percig.
  2. Ha az édesburgonya megpuhult, szűrjük le és villával vagy botmixerrel pépesítsük.
  3. Az édesburgonya püréhez adjuk hozzá a felvert tojást, a lisztet, a tejet, a sütőport, a füstölt paprikát és a parmezánt. Ízesítsük sóval, borssal.
  4. A tésztát gofrisütőben süssük 10-15 percig, amíg aranybarnára sül.
  5. Tálaljuk pirított baconnel, juharsziruppal, esetleg salátával.
Forrás: femina.fr
Fotó: 123rf.com

Oldalak