Tunkolós vacsora – Sült camembert kuckózós estékre

Hideg őszi estéken nincs is jobb annál, mint bekuckózni a meleg lakásba valami finom vacsorával. Ilyen estékre tökéletes a sült camembert sajt, amelyet kanalazva és tunkolva egyaránt fogyaszthatunk.

Sült camembert sajt

Sütőben sült camembert - a tökéletes tunkolós vacsora

Hozzávalók (2 főre):

  • 2 doboz camembert sajt (fadobozos)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • löttyintésnyi fehérbor
  • ízlés szerint bors
  • bagett a tunkoláshoz
  • olívabogyó, szárított sonka a tálaláshoz (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A camembert sajtról bontsuk le a műanyag csomagolást, majd a sajtot helyezzük vissza a fadobozba.
  2. A sajt tetejét egy késsel irdaljuk be, majd a résekben helyezzük el az apróra vágott fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a kakukkfüvet. A tetejét locsoljuk meg egy löttyintésnyi fehérborral, szórjuk meg ízlés szerint frissen őrölt borssal.
  3. A sajtot tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig (amíg a sajt teljesen olvadós nem lesz).
  4. Tálaláshoz adhatunk hozzá bagettet, olívabogyót, esetleg szárított sonkát.
Fotó: 123rf.com

Oldalak